Etap szkolny Olimpiady o Żywieniu i Żywności

W dniu 9 listopada w naszej szkole odbył się etap szkolny XXII Edycji Ogólnopolskiej Olimpiady o Żywieniu i Żywności.

Temat przewodni tegorocznej edycji to:
„Owoce i warzywa – przetwórstwo i rola w żywieniu” .

Do etapu szkolnego przystąpiło 38 uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych z klasy IIC, IIIC, IVC i IVD.

Aby zakwalifikować się do etapu okręgowego należało zdobyć 80% punktów możliwych do zdobycia w I etapie szkolnym.
Wymagany próg przekroczyła uczennica z klasy IVCNatalia Zaborska, która 12 stycznia 2018 roku weźmie udział w II etapie w Lublinie.

Organizatorem Olimpiady na etapie szkolnym była pani Emilia Nowak – Dziura przy współudziale pani Anety Matejczuk.

 

Skip to content