OPERATOR MASZYN I URZĄDZEŃ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO / Branżowa Szkoła I Stopnia /
DOBRY ZAWÓD TO PEWNA PRZYSZŁOŚĆ
Nauka zawodu trwa 3 lata i obejmuje kształcenie ogólne i kształcenie zawodowe
Absolwent będzie posiadał przygotowanie zawodowe w zakresie:
- przygotowywania surowców do produkcji wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
- wytwarzania produktów i wyrobów gotowych z zastosowaniem maszyn i urządzeń
- obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych do produkcji wyrobów spożywczych
- magazynowania wyrobów gotowych z wykorzystaniem urządzeń magazynowych i środków transportu wewnętrznego
Absolwent szkoły w zawodzie operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego uzyska kwalifikację:
- SPC. o2. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń
Możliwość uzyskania dodatkowych kwalifikacji:
Absolwent szkoły po potwierdzeniu kwalifikacji SPC.02. Produkcja wyrobów spożywczych z wykorzystaniem maszyn i urządzeń może uzyskać dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie technik technologii żywności po potwierdzeniu kwalifikacji SPC.07. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych lub w zawodzie technik przetwórstwa mleczarskiego po potwierdzeniu kwalifikacji SPC.06. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów mleczarskich oraz uzyskaniu wykształcenia średniego lub średniego branżowego.
Kształcenie praktyczne
zajęcia praktyczne będą odbywały się w zakładach pracy
Zainteresowanym szkoła wskazuje miejsce zajęć praktycznych.
Możliwości zatrudnienia po uzyskaniu kwalifikacji:
- przedsiębiorstwa branżowe, krajowe i zagraniczne, specjalizujące się w przetwórstwie żywności
- przedsiębiorstwa branżowe, krajowe i zagraniczne, specjalizujące się w budowie maszyn i urządzeń dla przemysłu spożywczego
- zakłady i firmy branży mięsnej przetwórstwa owoców i warzyw
- własna działalność gospodarcza
Jeśli podoba Ci się ten zawód
ZAPRASZAMY DO NASZEJ SZKOŁY !!!