Szkolny etap XXIII Edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności

6 listopada 2018 r. w naszej szkole odbył się etap szkolny XXIII Edycji Ogólnopolskiej Olimpiady Wiedzy o Żywieniu i Żywności.

Temat przewodni tegorocznej edycji to: „Produkty mleczne – technologia i rola w żywieniu” .

Do etapu szkolnego przystąpili uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych z klasy IIb i IIIc.
Aby zakwalifikować się do etapu okręgowego należało zdobyć 80% punktów możliwych do zdobycia w I etapie szkolnym.
Wymagany próg przekroczyli uczniowie z klasy IIIc – Weronika Zakrzewska oraz Mikołaj Wosik, którzy 11 stycznia 2019 roku wezmą udział w II etapie w Lublinie.

Organizatorami Olimpiady na etapie szkolnym były panie Anna Pastuszka oraz Małgorzata Płusa.

Brak możliwości komentowania.