Międzynarodowe Targi Rozwiązań dla Branży HoReCa EuroGastro
W czwartek 19 maja 2022 roku uczniowie z klasy III g kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, oraz z klasy II a kształcący się w zawodzie technik hotelarstwa i technik geodeta, uczestniczyli w wycieczce do Warszawy.
Celem wyjazdu były Międzynarodowe Targi Rozwiązań dla Branży Hotelarsko – Restauracyjno -Cukierniczej EuroGastro. Uczniowie mogli poznać najnowsze trendy branżowe, zdobyć cenną wiedzę i poznać nowości rynku. Zakres branżowy dla zwiedzających obejmował: wyposażenie zaplecza kuchennego, piekarstwo i cukiernictwo, żywność i napoje, wyposażenie hoteli, sal restauracyjnych i barów.
W tym roku jedną z atrakcji podczas tej imprezy były pokazy kulinarne mistrza Jarosława Uścińskiego. Znany szef kuchni i właściciel restauracji Moonsfera w Warszawie pracował na produktach marek Lubella, Łowicz oraz Krakus prezentując ich praktyczne zastosowanie.
Młodzież uczestnicząca w wycieczce miała możliwość zwiedzić interesujące stoiska poświęcone certyfikowanej żywności ekologicznej oraz podejrzeć tajniki gotowania wyszukanych potraw.
Wyjazd na targi zorganizowali: p. R. Olszewska, p. W. Wiśnios, p. T. Wójtowicz i ks. R. Seweryn.