Słodkie doświadczenie podczas Kursu Cukierniczego

W dniach 5-6 października 2019 r. dwie nauczycielki przedmiotów zawodowych gastronomicznych:  pani Anna Pastuszka i pani Małgorzata Płusa wzięły udział w Kursie Cukierniczym I stopnia w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

Kurs zorganizowany został w ramach projektu „Kształcenie w środowisku pracy. Szkoła – CKP – Pracodawca”.

Zajęcia prowadzone były przez wykwalifikowanego Mistrza Cukiernictwa  – pana Michała Węcławka. Kurs trwał 16 godzin szkoleniowych. Zawierał multimedialną projekcję teoretyczną oraz praktyczne zdobywanie doświadczenia i poszerzanie wiedzy z zakresu m.in.: glazur lustrzanych tzw. mirror glaze, produkcji tortów mrożonych, serników, musów czekoladowych i owocowych, kremów cukierniczych, temperowania czekolady.

Kurs, który odbywał się w Krakowskiej Szkole Restauratorów,  zakończył się egzaminem i zdobyciem certyfikatu w języku polskim i angielskim.

Brak możliwości komentowania.