Na Targach BIOEXPO Warsaw
W piątek 1 października 2021 roku uczniowie z klasy III g kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz z klasy III a kształcący się w zawodzie technik hotelarstwa uczestniczyli w wycieczce do Warszawy.
Celem wyjazdu były Międzynarodowe Targi Żywności i Produktów Ekologicznych BIOEXPO.
Podczas targów spotykają się czołowi wytwórcy i dystrybutorzy żywności i produktów ekologicznych z kupcami, przedstawicielami sieci handlowych i właścicielami sklepów specjalistycznych.
W tym roku jedną z firm prezentujących się podczas tej imprezy była Farma Świętokrzyska, na której stoisku pojawił się Karol Okrasa. Ten znany kucharz, szef kuchni w restauracji Platter oraz prowadzący program „Kuchnia z Okrasą”, przygotował pokaz kulinarny bazujący na ekologicznych produktach zapewnionych przez Farmę Świętokrzyską.
Młodzież uczestnicząca w wycieczce miała możliwość zwiedzić interesujące stoiska poświęcone certyfikowanej żywności ekologicznej oraz podejrzeć tajniki gotowania wyszukanych potraw.
Wyjazd na targi zorganizowały p. R. Olszewska i p. A. Klamka. Wśród opiekunów młodzieży znalazł się również ks. R. Seweryn.