Inspirujemy się przysmakami kuchni innych narodów

W ramach kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa młodzież poznaje nie tylko zasady obsługi konsumenta, ale także ma możliwość przygotowania potraw pochodzących z różnych regionów świata.
Dla pracowników branży hotelarskiej takie umiejętności są niezwykle ważne i mogą  być dodatkowym atutem.

Jednym z dań, którego walory smakowe zachwycają koneserów kuchni,  jest fondue.

Fondue to potrawa, która  pochodzi z kuchni szwajcarskiej, ale jest też bardzo popularne we Francji i Włoszech.

25 lutego 2020 r. uczniowie klasy III c, podczas zajęć Pracownia obsługi konsumenta prowadzonych przez p. K. Adamus, przygotowali  klasyczne fondue seroweNa deser uczniowie przygotowali prawdziwą ucztę dla zmysłów – czekoladowe fondue. Z pewnością było to ciekawe doświadczenie kulinarne i niezapomniane doznanie smakowe.

Brak możliwości komentowania.