Nasze uczennice w etapie okręgowym III Olimpiady Umiejętności Hotelarskich

13 grudnia 2024 r. w Zespole Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu odbył się etap okręgowy Olimpiady Umiejętności Hotelarskich. Do zmagań przystąpiło 14 uczniów z klas hotelarskich. Hasło przewodnie III Edycji Olimpiady: RODZINA W HOTELU, a jej organizatorem jest Szkoła Główna Handlowa w Warszawie.

Naszą szkołę reprezentowały dwie uczennice: Anna Pawelec oraz Maria Zarosa z klasy IIIa, które przygotowywały się do konkursowych zmagań pod kierunkiem p. Anny Klamki i A. Sadowskiej.

Zawody II stopnia były dwuczęściowe. Część pierwsza – teoretyczna polegała na rozwiązaniu 40 zadań sprawdzających wiadomości i umiejętności zdającego w zawodzie technik hotelarstwa w zakresie planowania i realizacji usług w recepcji oraz obsługi gościa w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie oraz tematyki wiodącej. Część druga – praktyczna polegała na sprawdzeniu umiejętności (w tym z elementami języka angielskiego) w zakresie obsługi gościa (zadanie praktyczne).

 Uczennice uzyskały wysokie wyniki i niewiele punktów zabrakło im, aby dostać się do etapu centralnego.

Na zakończenie wszystkim uczestnikom wręczono dyplomy. Uczennicom gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.

Skip to content