Profesjonalna obsługa w wykonaniu uczniów ZSZ nr 1

Technik żywienia i usług gastronomicznych to zawód w którym uczniowie oprócz sporządzania i ekspedycji potraw i napojów uczą się profesjonalnej organizacji i  obsługi przyjęć okolicznościowych.

Grupa uczniów z klasy II b kształcąca się w tym zawodzie od 1.09.2018 zdobywa swoje umiejętności w systemie dualnym. Zajęcia teoretyczne z przedmiotów zawodowych oraz część zajęć praktycznych odbywają się w szkole, a część w Hotelach Senator i Europa.  Zajęcia prowadzone są  w ramach projektu „Kształcenie w środowisku pracy. Szkoła-CKP-Pracodawca”.
Zdobyte w trakcie zajęć umiejętności uczniowie prezentowali i pogłębiali obsługując grupy różnych klientów, pod kierunkiem nauczyciela  pani Anny Pastuszki.

W marcu 2019 obsługiwali przyjęcie dla członków Stowarzyszenia Biała Laska z okazji Dnia Kobiet (stołówka szkolna ZSZ nr 1) oraz bufet kawowy podczas XIX Powiatowego Konkursu Pieśni i Poezji Patriotycznej „Kocham moją Ojczyznę” (SCK w Starachowicach), a także przyjęcie bufetowe dla zaproszonych gości podczas Forum Pracodawców (ZSZ nr 1). W kwietniu obsługiwali przyjęcie zasiadane  dla członków Stowarzyszenia Biała Laska z okazji Świąt Wielkanocnych (stołówka szkolna ZSZ nr 1).

Kontakt z tak różnorodnymi klientami pozwala na intensywny trening umiejętności i dostosowanie się do różnych sytuacji.  Nasi uczniowie doskonale radzili sobie obsługując różnych gości, którzy byli pod wrażeniem profesjonalizmu młodzieży.

Brak możliwości komentowania.